DOCUMENTARIST'in 2009'dan beri düzenlediği 'Hangi İnsan Hakları?' etkinliğinin geçmiş yıllardaki programları için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.

3. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali / 2011

Hangi İnsan Hakları? etkinliği 2011'de Film Festivali olarak yoluna devam etti. Ana teması 'çocuk hakları' olarak belirlenen 'Hangi İnsan Hakları?' Film Festivali'nin en geniş bölümü çocuklara ayrıldı. 6-10 Aralık tarihlerinde düzenlenen ve f orum tiyatro, sergi, panel gibi yan etkinliklerle zenginleşen programda, çocuklara dair geniş bir bölümün yanısıra, Türkiye dahil muhtelif ülkelerde insan hakları ihlallerini konu alan 40'a yakın film gösterildi, festivale insan hakları aktivistleri dahil pek çok konuk katıldı. 2011 festivali, Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol ve Şaban Dayanan'ın anısına adandı.

►►

2. Hangi İnsan Hakları? / 2010

"Hangi İnsan Hakları?" etkinliği bu sefer daha da genişleterek 2010'da ikinci kez düzenlendi. 8-11 Aralık 2010'da gerçekleşen etkinliğin ana teması "Kadına yönelik şiddet veonunla mücadele biçimleri"ydi. Üç ayrı mekanda gerçekleşen etkinlikte, Türkiye'de ilk kez gösterilecek olan sürpriz filmler, önemli konuklar, aktivist film üreten kolektiflerle söyleşiler, panel ve gündelikçi kadınlarla ilgili bir forum tiyatro etkinliği yer aldı...

►►

1. Hangi İnsan Hakları? / 2009

 İnsan hakları konusunu, hem ülkemizden hem de dünyanın pek çok köşesinden bu alanda çarpıcı deneyimler aktaran filmlerle gündeme taşımayı amaçlayan DOCUMENTARIST, 10 Aralık İnsan Hakları Günü ve İnsan Hakları Haftası dolayısıyla 14-17 Aralık 2009 tarihlerinde “Hangi İnsan Hakları?” başlıklı bir belgesel haftası düzenledi. Etkinliğin ana teması 'cezaevi'ydi.

►►

2011 Festival spotu

Hangi İnsan Hakları? Film Festivali 2011 spotu from gadjo on Vimeo.