Festival fragman覺 yay覺nda

5. Hangi 襤nsan Haklar覺? Film Festivali fragman覺 from gadjo on Vimeo.


Dijital Aktivizm At繹lyesine kat覺l覺m 癟ar覺s覺

5. Hangi 襤nsan Haklar覺? Film Festivali kapsam覺nda 14-15 Aral覺k 2013 tarihlerinde Gezi'nin esini ve deneyimiyle Dijital Aktivizm At繹lyesi ger癟ekletireceiz. Gezi s羹reci pek 癟ok eyi olduu gibi dijital aktivizm mi yoksa aktivizm mi tart覺mas覺n覺 da eskitti. Anaak覺m medyan覺n sustuu yerde her eylemci ayn覺 zamanda bir haberciydi. Soka覺n ve sanal 璽lemin mutlu ve tutkulu birliktelii b繹ylece yarat覺ld覺.

At繹lyenin birinci g羹n羹nde medyam覺z覺n hal-i p羹r melali, dijital aktivizm, yurtta gazetecilii, sosyal medyan覺n toplumsal m羹cadeleler balam覺nda kullan覺m覺, video-eylem, hacktivizm, internet sans羹rleri ve g繹zetim toplumu mekanizmalar覺 ve konunun hukuki boyutu gibi meseleler 羹zerinde d羹羹nce al覺veriinde bulunaca覺z. Aktivist dostlarla buluup sokakla dijital 璽lem aras覺nda gidip gelen deneyimlerimizi paylaaca覺z.
At繹lyenin ikinci g羹n羹nde de kamera kullan覺m覺, kurgunun ana ilkeleri ve uygulama, canl覺 yay覺n yapma, internette g羹venli dola覺m ve anonim kalma hakk覺m覺z覺 kullanma pratikleri yapacak, kolektif 羹retimler ger癟ekletireceiz.

At繹lyeye kat覺lmak isteyenler bavuru formunu doldurarak 10 Aral覺k 2013 tarihine kadar atolye [at] documentarist.org adresine mail atabilir.


Festival posterini birlikte yap覺yoruz!

Bu sene #direni temas覺na younlaan 5. Hangi 襤nsan Haklar覺? Film Festivali'nin posteri herkesin kiisel yarat覺c覺l覺覺na a癟覺k olarak tasarland覺. er癟eve i癟inde beyaz bir zemin olarak bas覺lan posterin i癟ini herkes #bencedireni hashtag'ine uygun bi癟imde doldurabilir.

Dilerseniz bo halini indirip [PDF veya JPG] 癟覺kt覺 alabilir ve 'kendi direni'inizi postere d繹n羹t羹rebilirsiniz. Ortaya 癟覺kan posterle birlikte fotoraf 癟ekip bize yollarsan覺z sosyal medya sayfalar覺m覺zda payla覺yoruz.

u ana kadar bize ulaan posterlerden bir se癟kiyi buradan g繹rebilirsiniz.


Hangi 襤nsan Haklar覺? Film Festivali, 5. y覺l覺nda!

DOCUMENTARIST ekibi taraf覺ndan ger癟ekletirilen Hangi 襤nsan Haklar覺? Film Festivali, bu sene 14-18 Aral覺k 2013 tarihlerinde 5. y覺l覺n覺 kutluyor. Ana temas覺 "#direni" olarak belirlenen festivalde Gezi Park覺 direnii ile ilgili filmlere geni bir b繹l羹m ayr覺lacak. Bu seneki festival program覺nda ayr覺ca "g繹癟menlik" ve "kad覺n haklar覺" temal覺 filmlere de yer verilecek. Hafta boyunca bir 癟ok yan etkinliin ger癟ekleecei festivalde g繹sterimler SALT Beyolu, Aynal覺ge癟it Etkinlik Mek璽n覺 ve Dutch Chapel'de ger癟ekleecek.

14-18 Aral覺k'ta bir kez daha "hangi insan haklar覺?" demek i癟in hepinizi salonlara bekliyoruz!

D覺ar覺da da, i癟eride de hangi insan haklar覺?

31.12.2012 - 'Hangi 襤nsan Haklar覺?' sorusu 3 hafta boyunca hem salonlarda, hem de demir parmakl覺klar覺n ard覺nda 癟覺nlad覺... 8 Aral覺kta balayan 4. Hangi 襤nsan Haklar覺? Film Festivalinin etkinlikler maratonu, y覺l覺n son g羹nlerinde Bak覺rk繹y Kad覺n Kapal覺 Cezaevinde yap覺lan g繹sterim ve etkinliklerle sona erdi. Yaam hakk覺 ana temas覺yla d羹zenlenen ve 6 bine yak覺n seyirci taraf覺ndan izlenen festivalin mavi balonu Van ve Diyarbak覺ra da urad覺.

Yakla覺k 6 bin kii taraf覺ndan izlenen festivalde bir 癟ok konuk y繹netmenin kat覺l覺m覺yla 40覺 ak覺n film g繹sterildi; panel, s繹ylei gibi yan etkinliklerin yan覺s覺ra K羹rtaj hakt覺r, tart覺m覺yoruz! bal覺kl覺 bir Forum Tiyatro 癟al覺mas覺 ve Deitirmek i癟in kamera slogan覺yla 羹癟 g羹nl羹k bir Video-Eylem At繹lyesi d羹zenlendi. Filmlerin hemen hepsinde salonlar dolup tat覺, yaam hakk覺 balam覺nda faili me癟huller, Roboski katliam覺 gibi s覺cak konular tart覺覺l覺rken izlenen filmler 羹zerinden konut hakk覺, hayvan haklar覺, cinsel haklar gibi temalar da g羹ndeme geldi. Beyolundaki salonlar覺n ard覺ndan, festivalin mavi balonu bu sefer baka kentlere ve demir parmakl覺klar覺n arkas覺na doru yol ald覺.

Bas覺n b羹lteni i癟in
G繹rseller i癟in

HIHFF 2012 tan覺t覺m filmi

ark覺lar覺n覺 festivale hediye eden Luis Vil ve Igor Arzuaga'ya teekk羹rlerimizle...

Hangi 襤nsan Haklar覺? Film Festivali 2012 tan覺t覺m filmi from gadjo on Vimeo.


D羹nyadan ve T羹rkiye'den 40'覺 ak覺n film

30.11.2012 - 4. Hangi 襤nsan Haklar覺? Film Festivali program覺, 29 Kas覺m akam覺 T羹t羹n Deposu'nda yap覺lan bir bas覺n toplant覺s覺yla a癟覺kland覺. Festival 8-12 Aral覺k 2012 tarihlerinde d羹nyan覺n pek 癟ok 羹lkesinden ve T羹rkiyeden hak aray覺lar覺n覺 konu alan 40tan fazla filmi 襤stanbula ta覺yor. Ana temas覺 yaam hakk覺 olarak belirlenen bu seneki festivalde, cezaevinde g繹sterim de dahil olmak 羹zere pek 癟ok paralel etkinlik ger癟ekleecek. D羹nyan覺n hemen her k覺tas覺ndan yaam hakk覺 ihlaline ve bunlara kar覺 verilen m羹cadelelere dair hikayeler bir araya gelecek. 4. Hangi 襤nsan Haklar覺? Film Festivalinin g繹sterim ve etkinlikleri SALT Beyolu, Aynal覺ge癟it Salonu, Dutch Chapel, T羹t羹n Deposu ve Cezayir Salonu'nda 羹cretsiz olarak ger癟ekleecek.

Bas覺n b羹ltenini indirmek i癟in
Filmlerden g繹rseller i癟in

V襤DEO EYLEM ATLYES襤 2012:
Belgelemek ve deitirmek i癟in kamera!

26.11.2012 - evrenizde yaanan hak ihlallerinin sessiz izleyicisi olmaktan yoruldunuz mu? Deiim yaratmaya katk覺da bulunmak i癟in film 癟ekmek mi istiyorsunuz? Y羹r羹tt羹羹n羹z bir hak m羹cadelesini kameran覺n g羹c羹yle y羹kseltmek mi istiyorsunuz? Eer 繹yleyse bu at繹lye sizin i癟in!

4. Hangi 襤nsan Haklar覺? Film Festivali kapsam覺nda 7-8-9 Aral覺k 2012 tarihlerinde ger癟ekleecek video-eylem at繹lyesi, T羹rkiye'den ve Yunanistan'dan eitmenleriyle video-eylemin teorik ve pratik yap覺s覺na ilikin konular覺n tart覺覺l覺p payla覺ld覺覺 繹nemli bir ortama ev sahiplii yapacak. 襤lk g羹n羹nde video-eylemin tarihi, benzer 繹rnekleri, teknik 繹zellikleri ve belgesel sinema ile ilikisinin payla覺ld覺覺 at繹lyenin son iki g羹n羹 pratie ve kolektif 羹retime younlaacak. Y羹r羹t羹c羹l羹羹n羹 Oktay 襤nce (Karahaber Video-Eylem At繹lyesi) ve Alper en'in (Art覺kiler Kolektifi) yapaca覺 at繹lyeye konuk olarak Georgia Tsismetzoglou, Ege Berensel, zg羹r U癟kan, Ahmet Soner, Ersin elik, Berke Ba, zhan nder, zlem Sar覺y覺ld覺z gibi video-eyem ve belgesel alan覺nda 癟al覺m覺 isimler kat覺lacak.