6. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali / 2014

Hangi İnsan Hakları? Film Festivali 13-17 Aralık 2014'te film gösterimleri, atölyeler ve panellerle 6. yılını kutladı. 'İşçiler'in ana tema olduğu festival programında, Gezi Parkı direnişi, Ukrayna, çevre hakları gibi güncel konular üzerine filmlere de geniş yer verildi.

Filistin ve Suriye’ye dair belgesellerin de gösterildiği festival kapsamında 'Çağımızın Yerinden Edilmiş Halkları: Filistinliler ve Suriyeliler' başlıklı bir panelinin yanısıra, Video-Eylem Atölyesi, Radikal Demokrasi Kent Karşılaşmaları atölye ve semineri, çocuk atölyeleri gibi yan etkinlikler gerçekleştirildi.

 

 

 

 


5. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali / 2013

14-18 Aralık 2013 tarihlerinde 5. yılını kutlayan festivalin ana teması #direniş'ti. Programda ayrıca mültecilik, kadın ve çevre hakları temalı filmlere de geniş yer verilmişti.

Herkesin kişisel yaratıcılığına açık olarak tasarlanan festival posteri büyük ilgi görmüştü. Çerçeve içinde beyaz bir zemin olarak basılan posterin içini herkes #bencedireniş hashtag'ine uygun biçimde doldurmaya çağrılmış, dünyanın her yerinden kişisel poster örnekleri yollanmış ve bunlardan bir sergi oluşturulmuştu.

Festival haftası boyunca Dijital Aktivizm Atölyesi başta olmak üzere bir dizi atölye, toplantı ve yan etkinlik de gerçekleştirilmiş, ayrıca festival ertesinde İstanbul'un çeşitli semtlerinde Suriyeli sığınmacı ailelerin çocuklarıyla sanat atölyeleri düzenlenmişti.


4. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali / 2012

Dünyanın pek çok ülkesinden ve Türkiye’den hak arayışlarını konu alan 40’tan fazla filmin gösterildiği 4. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali’nin etkinlikler maratonu, yılın son günlerinde Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde yapılan gösterim ve etkinliklerle sona erdi. ‘Yaşam hakkı’ ana temasıyla düzenlenen ve 6 bine yakın seyirci tarafından izlenen festivalin mavi balonu Van ve Diyarbakır’a da uğradı.

Yaklaşık 6 bin kişi tarafından izlenen festivalde bir çok konuk yönetmenin katılımıyla 40’ı aşkın film gösterildi; panel, söyleşi gibi yan etkinliklerin yanısıra ‘Kürtaj haktır, tartışmıyoruz!” başlıklı bir Forum Tiyatro çalışması ve ‘Değiştirmek için kamera’ sloganıyla üç günlük bir Video-Eylem Atölyesi düzenlendi.

 


3. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali / 2011

Hangi İnsan Hakları? etkinliği 2011'de Film Festivali olarak yoluna devam etti. Ana teması 'çocuk hakları' olarak belirlenen 'Hangi İnsan Hakları?' Film Festivali'nin en geniş bölümü çocuklara ayrıldı. 6-10 Aralık tarihlerinde düzenlenen ve f orum tiyatro, sergi, panel gibi yan etkinliklerle zenginleşen programda, çocuklara dair geniş bir bölümün yanısıra, Türkiye dahil muhtelif ülkelerde insan hakları ihlallerini konu alan 40'a yakın film gösterildi, festivale insan hakları aktivistleri dahil pek çok konuk katıldı. 2011 festivali, Uğur Kaymaz, Ceylan Önkol ve Şaban Dayanan'ın anısına adandı.


2. Hangi İnsan Hakları? / 2010

"Hangi İnsan Hakları?" etkinliği bu sefer daha da genişleterek 2010'da ikinci kez düzenlendi. 8-11 Aralık 2010'da gerçekleşen etkinliğin ana teması "Kadına yönelik şiddet veonunla mücadele biçimleri"ydi. Üç ayrı mekanda gerçekleşen etkinlikte, Türkiye'de ilk kez gösterilecek olan sürpriz filmler, önemli konuklar, aktivist film üreten kolektiflerle söyleşiler, panel ve gündelikçi kadınlarla ilgili bir forum tiyatro etkinliği yer aldı...


1. Hangi İnsan Hakları? / 2009

 İnsan hakları konusunu, hem ülkemizden hem de dünyanın pek çok köşesinden bu alanda çarpıcı deneyimler aktaran filmlerle gündeme taşımayı amaçlayan DOCUMENTARIST, 10 Aralık İnsan Hakları Günü ve İnsan Hakları Haftası dolayısıyla 14-17 Aralık 2009 tarihlerinde “Hangi İnsan Hakları?” başlıklı bir belgesel haftası düzenledi. Etkinliğin ana teması 'cezaevi'ydi.


HİHFF 2013 festival spotu

5. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali fragmanı from gadjo on Vimeo.


HİHFF 2012 festival spotu


HİHFF 2011 festival spotu